Index Vakbarát Hírportál

Jó hírt kaptak a Budapesten tömegközlekedők

2023. november 15., szerda 11:29

A kisföldalattira is kiterjeszti a digitális fizetést szerdától a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – közölte a társaság az MTI-vel.

Azt írták, hogy november közepétől már az 1-es metrón sincs szükség papíralapú jegyre vagy applikációra, mert elindult a BKK Budapest Pay&GO nevű digitális szolgáltatásának tesztidőszaka.

A társaság rendszerének köszönhetően a 100E repülőtéri expressz buszjáratain kívül már a kisföldalattin is egy mozdulattal lehet vonaljegyet vásárolni.

Hozzátették, hogy a jegyvásárláshoz és -érvényesítéshez csupán egy bankkártya vagy egy okoseszköz szükséges.

Közölték azt is, hogy csoportos utazás esetén egy érintéssel egyszerre akár öt vonaljegyet lehet venni, és a megvásárolt jegyekkel az 1-es metróról át is lehet szállni másik metróvonalra – írja az MTI.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a BKK különleges ajánlattal készül a hónap közepén: november 17-én 150 forintos napijegyet kínál a BudapestGO alkalmazásban, amellyel egész nap korlátlanul lehet utazni a BKK járatain.

A SZÜLINAPI JEGY NOVEMBER 17-ÉN 00:00-TÓL 23:59-IG HASZNÁLHATÓ FEL, AZ ELKEZDETT UTAZÁS A MEGADOTT IDŐINTERVALLUMON TÚL IS BEFEJEZHETŐ.

Rovatok