Index Vakbarát Hírportál

Hodász András visszatért YouTube-ra

2023. november 15., szerda 16:18

Hodász András új YouTube-csatornát indított Aeternum néven, ahová eddig öt nap alatt két új videót töltött fel. Korábban már jelen volt a videómegosztó felületen, és nagyon hamar komoly népszerűségre tett szert, később aztán úgy döntött, hogy felhagy ezen tevékenységével.

Immár katolikus videóbloggerként tért vissza Hodász András, aki korábban a Papifrankót és a papságot is elhagyta. Most új csatornát indított Aeternum néven – írja a zarándok.ma.

A portál szerint az Aeternumon többek között spiritualitásról, az Istennel való kapcsolatról, az örökkévalóságról, az örökkévaló értékekről lesz szó. Hodász András meghívott vendégeivel igyekszik bekapcsolódni a társadalmi párbeszédbe.

Frankó vagy nem frankó?

A római katolikus pap 2019 elején indította el saját YouTube-csatornáját és Instagram-oldalát Papifrankó néven, 2019 novemberében pedig elindult Facebook-oldala is. Megszólalásaival, videóival rövid időn belül nagyon népszerű lett a fiatalok körében is.

Hodász négy évvel ezelőtt több fórumon is azt hangoztatta, hogy a homoszexualitás gyógyítható, amivel jelentős társadalmi visszhangot váltott ki. Idén februárban  hozta nyilvánosságra, hogy gyermekkorában egy pap szexuális molesztálásának áldozata volt.

Hodász András 2020 augusztusában bejelentette, hogy be kell fejeznie a Papifrankót, de a feltöltött videós anyagok elérhetőek maradnak. 2021 februárjában újrakezdte a tartalomgyártást, majd bő egy évvel később közölte, hogy részben az őt ért támadások miatt végleg megszünteti a csatornát.

Nagyjából fél évvel a történtek előtt a római katolikus pap közösségi oldalán arról tájékoztatta követőit, hogy saját kérésére felmentette őt a papi szolgálat alól Erdő Péter bíboros. Később pedig nyíltan beszélt homoszexualitásáról, ami egyértelművé tette számára, hogy nincs helye az egyházban.

Rovatok