Index Vakbarát Hírportál

Viharos szelet hoz magával a napsütéses idő

2023. november 15., szerda 06:02

Szerdán változóan felhős-napos idő várható, záporok csak elszórtan alakulhatnak ki. Az eső és a szél miatt az ország több vármegyéjében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A legmagasabb hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Szerda reggel a szélcsendesebb tájakon pára és köd képződhet. Napközben felhős-napos idő várható, helyenként eső és zápor is kialakulhat. A szél többfelé megélénkül, helyenként viharos széllökésekre is számítani kell – írja az Időkép.

A hajnali órákban még hűvösebb idő, 5 és 11 fok közötti hőmérséklet várható, de a szélcsendes részeken ennél hidegebb is lehet.

A NAPPALI CSÚCSHŐMÉRSÉKLET 11 ÉS 17 FOK KÖZÖTT ALAKUL.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki több járásra az eső miatt. Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna vármegyékben.

Az erős szél veszélye miatt szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Nógrád és Veszprém vármegyére.

Ezeken a területeken a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát is.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint szerdán gyenge hidegfronti hatásra készülhetnek az érzékenyebbek. Görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, ízületi fájdalmak egyaránt kialakulhatnak.

A hajnali hideg, helyenként nyirkos időben a kopásos eredetű bántalmak is fokozódhatnak. A többfelé szeles időben romlik komfortérzetünk, valamint felerősödhetnek a fejfájásos panaszok is.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok