Index Vakbarát Hírportál

A tervek szerint újraindul a letelepedésikötvény-program

2023. november 15., szerda 17:03

Friss jogszabálytervezet jelent meg a kormány honlapján, amelyből kiderült, hogy a kormány kész újraindítani a letelepedési kötvényprogramot.

A Magyar Hang szúrta ki, hogy a kormány honlapján megjelent az a tervezetet, amely a „A harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokat tartalmazza”. A tervezet a vendégmunkások jogállásával, tartózkodásának feltételeivel foglalkozik, de a 174 oldalas munkaanyagban egy új, fizetős letelepedési program terve is megjelenik.

A tervezet kimondja, hogy a 3. országbeli (tehát nem európai uniós és nem EGT-tagállamból érkező) állampolgárok két évre érvényes vendégbefektetői vízumot igényelhetnek, ha három hónapon belül 250 ezer és egymillió euró közötti összeget fizetnek be különböző jogcímeken és projektekbe (körülbelül 90 millió forinttól 390 millió forintig). A vízumhoz ezekből a feltételekből kell egyet teljesítenie az igénylőknek:

Mindennek fejében a vásárlók két éven belül 10 évre szóló tartózkodási engedélyt kaphatnak, amit aztán újabb 10 évvel hosszabbíthatnak meg. A tervek szerint a vízumkérelmezőket nemzetbiztonsági szempontból is ellenőrizni fogják. 

Az újra növekvő migráció miatt idegenrendészeti szigorításra van szükség! Magyarország a magyaroké, és a magyar munkahelyek is első helyen a magyarokat illetik meg

– szögezi le a tervezet, amely egyúttal hangsúlyozza, hogy Magyarország szuverén állam, amit meg kell védeni a tömeges bevándorlástól. 

Rovatok