Index Vakbarát Hírportál

L. Simon László nem gondolja, hogy az általa is megszavazott törvény áldozatává vált volna

2023. november 15., szerda 10:27

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum múlt héten kirúgott igazgatója szerint a World Press Photo kiállításon nem szerepelt olyan kép, amely sértette volna a gyermekvédelmi törvényt. Mint mondta, nem a törvény, hanem inkább annak értelmezésének az áldozata lett.

A Magyar Nemzeti Múzeum éléről november elején eltávolított igazgató Szombathelyen, egy nyilvános podcastfelvételen beszélt a történtekről Ungár Péterrel. 

Az LMP-s politikussal folytatott beszélgetésről a 444.hu készített felvételt, amely szerint kiderült, L. Simon László azt mondta,

Mint megírtuk, L. Simon Lászlót november elején bocsátották el a Magyar Nemzeti Múzeum éléről, miután Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője október végén rámutatott, hogy a World Press Photo kiállítás több LMBTQ-témájú fotót is bemutatott. 

Csák János kulturális és innovációs miniszter az elbocsátással kapcsolatban kifejtette, hogy L. Simon pályája elismerésre méltó, de vezetőnek alkalmatlan, aki nem tudja betartatni a törvényeket. 

A politikus közösségi oldalán reagált a történtekre, kiemelve, hogy a döntést tudomásul vette, de nem tudja elfogadni. L. Simon László szerint „a World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg”.

Időközben kiderült, hogy a Néprajzi Múzeumban is lekordonoztak egy melegeket ábrázoló fotósorozatot, és jelezték, hogy 18 éven aluliak nem léphetnek be.

Rovatok