Index Vakbarát Hírportál

Továbbra is életveszélyes állapotban van a sápi vonatbaleset mozdonyvezetője

2023. november 15., szerda 19:51

Továbbra is életveszélyes állapotban van a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán történt vonatbaleset vétlen mozdonyvezetője – hangzott el az M1 aktuális csatorna esti híradójában.

A Debreceni Egyetem szerda este közölte az MTI-vel, hogy a balesetet követően a Klinikai Központba öt sérültet szállítottak, közülük négy embert a berettyóújfalui Gróf Tisza István Campuson láttak el, a vizsgálatok után hárman már el is hagyhatták a kórházat, egy beteget pedig a traumatológiai osztályon kezelnek.

Az egyetem tájékoztatása szerint a Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusára egy súlyos, életveszélyes sérültet szállítottak, akit az operációt követően az intenzív osztályon ápolnak.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, szerda hajnalban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a tiltó jelzést, és nekiütközött a Sáp állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A vasúti pályában 10 milliós kár keletkezett.

Lázár János reagált a balesetre

Lázár János építési és közlekedési miniszter a közösségi oldalán reagált a baleset hírére. A miniszter azt írta, a súlyos sérüléseket szenvedő mozdonyvezetőt csak a katasztrófavédelem munkatársainak többórás küzdelme után sikerült kiszabadítani a roncsokból, majd mentőhelikopter a debreceni kórházba vitte.

Első az emberélet, második a felelősség kérdése. A vasúttársaság és a rendőrség szakemberei vizsgálják a baleset körülményeit, az első eredmények alapján az valószínűsíthető, hogy a szerencsétlenséget nem műszaki probléma okozta. Gyors gyógyulást és teljes felépülést kívánok minden sérültnek!

– fogalmazott Lázár János.

Rovatok