Index Vakbarát Hírportál

Hiába hívták Orbán Viktort, nem ünnepli meg Budapest születésnapját a Városházán

2023. november 16., csütörtök 13:24

Budapest főpolgármestere arra számít, hogy a köztársasági elnök is beszédet mond azon a gálaesten, amelyet péntek este tartanak a Vígszínházban – derült ki az ATV Egyenes Beszéd című műsorából.

Pénteken lesz 150 éves Budapest. Karácsony Gergely főpolgármester erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: a város ereje annak a sokszínűségében van.

majd azt is elárulta, hogy a születésnapi gálára meghívták Novák Katalint a Vígszínházba, aki várhatóan beszédet is mond majd az eseményen.

Mint mondta, Orbán Viktort hiába hívták, nem megy el, de Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ott lesz az eseményen, és képviseli majd helyette a kormányt.

A főpolgármester továbbá beszélt arról, hogy megnyitják a Városházát a budapestiek előtt, hamarosan elérhető lesz Budapest tortája is, valamint pénteken 150 forintos BKK-jeggyel is lehet majd közlekedni a fővárosi közösségi közlekedésben. A legfontosabb üzenete az volt, hogy Budapest a nemzet fővárosa, és lélekben az egész országért felelősséget kell vállalniuk.

A teljes beszélgetés itt látható.

Rovatok