Index Vakbarát Hírportál

Minden háztartás levelet kap a kormánytól, pénteken kezdődik a kézbesítés

2023. november 16., csütörtök 16:08

Pénteken kezdik kézbesíteni a kérdőíveket, ezzel pedig megkezdődik a Nemzeti Konzultáció – jelentette be a kormányszóvivő a Facebook-oldalára feltöltött videójában csütörtökön.

Szentkirályi Alexandra közölte, hogy a konzultációkor minden magyar ember elmondhatja a véleményét azokról a kérdésekről, amelyek alapvetően befolyásolják Magyarország gazdaságát és biztonságát.

Mint a kormányszóvivő fogalmazott, a konzultáció azért fontos, mert az elmúlt időszakban „sok vitánk alakult ki Brüsszellel”.

Hozzátette, hogy a kormány tiltakozása ellenére egyre több pénzt követelnek Magyarországtól az orosz–ukrán háború finanszírozására,  „migránsgettókat" hoznának létre, illetve eltöröltetnék a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót, valamint folyamatosan támadják a gyermekvédelmi törvényt is. A kormány mindenkit arra biztat, hogy mondja el véleményét.

Szentkirályi Alexandra közölte, hogy

a konzultációs kérdőíveket karácsonyig minden háztartásba kézbesítik, azokat 2024. január 10-ig lehet visszaküldeni, és a későbbiekben internetes kitöltésre is lesz lehetőség.

 „Álljunk ki közösen Magyarország szuverenitása mellett!" – hangoztatta Facebook-videójában a kormányszóvivő.

Arról, hogy milyen hatása lehet, és milyen céllal alkalmazza a kormány a Nemzeti Konzultációt, elemzőket kérdeztünk.

Rovatok