Index Vakbarát Hírportál

Most Wanted: három magyar is van Európa legkeresettebb bűnözői között

2023. november 17., péntek 15:19

Három magyar is felkerült a Most Wanted oldalra, amely a legkeresettebb európai bűnözőket gyűjti egybe. Őket kábítószer-kereskedelem és -terjesztés miatt keresi a rendőrség.

Az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezetének listájára 59, elfogatóparanccsal körözött ember került fel pénteken, köztük a három magyar bűnöző – írja az MTI. 

A listán nagyrészt kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus vagy emberölés miatt körözöttek szerepelnek. 

Az ide felkerült három magyar bűnözőt kábítószer-kereskedelem és -terjesztés miatt keresi a rendőrség.

A bűnözők felkutatásához az Europol idén is a lakosság segítségét kéri, ezért kampányt indított a szökevények felkutatására.

Az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) által közzétett felhívás arra kéri a lakosságot, hogy látogassanak el a weboldalra, nézzék meg a bűnözők fényképeit, hogy felismerik-e valamelyiküket. Gyanú esetén névtelenül lehet bejelentést tenni a weboldalon keresztül. 

KÖZLÉSÜK SZERINT EZEK A BŰNÖZŐK ÁLTALÁBAN ORSZÁGRÓL ORSZÁGRA MENEKÜLNEK, ÉS TÖBBSZÖR IS MEGPRÓBÁLJÁK KIJÁTSZANI A BŰNÜLDÖZŐ HATÓSÁGOKAT. 

A lista 2016 óta elérhető, ez idáig 408 szökevény fotója szerepelt rajta, a bejelentések pedig 146 letartóztatáshoz vezettek. 

Rovatok