Index Vakbarát Hírportál

Zsinórral fojtották meg a várandós nőt, miután a hajánál fogva kirángatták őt az utcára Nyírkátán

2023. november 17., péntek 12:18

Emberölés bűntettével és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja a főügyészség azt a férfit, aki várandós élettársát több száz méteren keresztül a hajánál fogva vonszolta, majd egy zsinórral a falu szélén megfojtotta Nyírkátán.

A 30-as évei elején járó férfit állandóan féltékenység gyötörte, ezért gyakori rendszerességgel veszekedett a párjával. A viták hevében többször bántalmazta a nőt, aki azonban emiatt soha nem tett feljelentést. 2023 májusában aztán úgy összevesztek, hogy a nő a közelben lakó barátnőjéhez költözött.

Három nappal később, hajnali 3 óra körül a vádlott indulatosan kiabálva, egy 15 centiméter pengehosszúságú késsel a kezében bement az ingatlan udvarára, és a hajánál megragadva élettársát először az utcára, majd erőszakkal Nyírkáta külterületére egy erdős, fás területre vonszolta.

Itt a késsel a sértett fejét kétszer megvágta, majd többször megütötte. Ezt követően előkapott egy zsinórt, és azzal megfojtotta a 20 hetes terhes nőt. A vádlott ezután elmenekült a helyszínről, és a rokonainál bujkált, de a rendőrség végül elfogta.

Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a cselekmény elkövetését beismeri, vele szemben a törvényszék 15 év börtönbüntetést és 10 év közügyektől eltiltás kiszabását kéri, olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok