Index Vakbarát Hírportál

Lefújja a hajunkat a szél, több vármegyére figyelmeztetést adtak ki

2023. november 17., péntek 06:07

Nagyrészt felhős és borult időre kell számítanunk pénteken. Többfelé is várható eső, zápor, néhol zivatar is, egyes területeken jelentős mennyiség is eshet. A szél a Dunántúlon viharossá fokozódik majd, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat széllökés miatt figyelmeztetést adott ki több vármegyére.

Pénteken egy hidegfront hatására nagyrészt felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor, néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Délelőttől északnyugatira fordul és megerősödik a légáramlás, a Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 6 és 12 fok között várható.

Pénteken a Dunántúlon nagy területen lehetnek viharos széllökések, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat széllökés miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az alábbi vármegyékre:

Az orvosmeteorológia szerint napközben egyre nagyobb területen kell hidegfronti hatásra számítani, emiatt az érzékenyek körében leginkább fejfájás és migrén jelentkezhet, de keringési és vérnyomásproblémák is előfordulhatnak.

A szívbetegekre is kemény nap vár, így lehetőség szerint ők kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Téliessé válik a hétvégi időjárás

Szombaton ugyan az ország nagy részén több órára is kisüt a nap, de elsősorban keleten és északkeleten, valamint a Dunántúl egyes területein kialakulhatnak záporok, és akár tartós esőre, havas esőre is számítani kell, sőt, a magasabb tájakon a hózápor sem kizárt. Sokfelé lesz erős, viharos az északnyugati, északi szél. Hajnalban néhol gyengén fagyhat.

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, helyenként eső és zápor is kialakulhat. Reggel a legtöbb helyen fagyhat. Napközben 4 és 9 fok között alakulnak a maximumok – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok