Index Vakbarát Hírportál

Nevelésügyi Kormánybizottságot állít fel Orbán Viktor

2023. november 17., péntek 08:03

Orbán Viktor egy Nevelésügyi Kormánybizottság felállításáról döntött, melynek négy állandó tagja lesz: Pintér Sándor belügyminiszter, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

A Magyar Közlöny legfrissebb számából derült ki, hogy az Orbán Viktor által beterjesztett kormányhatározat szerint a miniszterelnök egy Nevelésügyi Kormánybizottság felállításáról döntött.

Ennek feladata 

a magyar állam által a gyermekek hároméves korától nyújtott, a gyermekek nevelését célzó, a kormányzaton belül több miniszter irányítása alá tartozó szervezetrendszeren keresztül szervezett, működtetett és ellátott szolgáltatás nyomon követése, figyelemmel kísérése,

illetve az ezzel összefüggésben felmerülő kormányzati feladatok összehangolása.

A Nevelésügyi Kormánybizottság elnöke a miniszterelnök, Orbán Viktor, tagjai továbbá Pintér Sándor belügyminiszter, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

A miniszterelnök továbbá azt is megjegyezte, hogy a bizottság titkárát ő maga nevezi ki, aki az üléseken állandó meghívottként vesz részt. Ezeken az üléseken az elnök és a tagok helyetteseinek nincs helye. A bizottság üléseinek előkészítése céljából munkacsoportok hozhatók létre, melyek tagjait az elnök, Orbán Viktor kérheti fel.

A határozat a mai naptól, november 17-től lép érvénybe.

Rovatok