Index Vakbarát Hírportál

Viharos széllel közeleg a tél, néhol még havazhat is

2023. november 18., szombat 05:55

Szombaton ismét napsütéses idő várható, míg keleten eső és futó záporok kialakulására kell számítani. Az északi, hegyvidéki területeken havas eső, kisebb havazás és hózápor is kialakulhat. Sokfelé viharos széllökések lehetnek, emiatt az ország több vármegyéjére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Szombat reggel nyugat felől csökken a felhőzet, így ismét a napsütésé lesz a főszerep. Keleten eső, néhol pedig futó záporok is kialakulhatnak. A hegyvidéki területeken, legfőképp az északi régiókban várható havas eső, kisebb havazás vagy hózápor. A Dunántúlon és a középső tájakon viharos széllökésekre lehet számítani – írja az Időkép.

A hajnali órákban rendkívül hűvös, mínusz 2 és 5 fok közötti lehetett a hőmérséklet, de a szélcsendes részeken akár még ennél hidegebb is lehet.

A NAPPALI CSÚCSHŐMÉRSÉKLET 4 ÉS 9 FOK KÖZÖTT ALAKUL.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki több járásra az erős széllökések miatt. Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben: Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyékben.

EZEKEN A TERÜLETEKEN A LEGERŐSEBB SZÉLLÖKÉSEK MEGHALADHATJÁK A 70 KILOMÉTER PER ÓRÁT IS.

Mint írtuk, a hétvégén keleten, északkeleten előfordulhat havas eső, a hegyekben pedig hó is hullhat.

Szombaton egy átvonuló hidegfront mögött miatt viharos széllel áramlik be a fagyos légtömeg – derült ki az Időkép meteorológiai előrejelzéséből. Az érzékenyebbeknél görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, ízületi fájdalmak egyaránt kialakulhatnak.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok