Index Vakbarát Hírportál

Hiába ígérték a szülőknek már őszre, még mindig nem nyitott ki egy újonnan átadott bölcsőde

2023. november 19., vasárnap 13:58

Egyre dühösebbek azok az ikervári szülők, akik azt tervezték, hogy szeptembertől a település új bölcsődéjébe járatják a gyermekeiket. Az intézmény máig nem nyitotta ki a kapuit, pusztán amiatt, mert nincs működő villanyóra.

Még mindig nem nyitott ki a szeptemberben átadott bölcsőde a Vas megyei Ikerváron. Ennek oka, hogy hiányzik az új villanyóra. Egy, az RTL Híradónak nyilatkozó édesanya arról beszélt: kezdetben október elejére, majd november elejére ígérték a nyitást, ám még mindig nincs biztos időpont, ami komoly nehézséget jelent az érintett családoknak. Mint kiderült: nem az új bölcsőde az egyetlen, ahol probléma adódott a szolgáltatással, a helyi egészségházban is ugyanez a helyzet.

Személyesen voltunk bent, kértük őket, hogy szereljék le az elektromos mérőt, hiszen mi oda egy másikat szeretnénk, mivel napelemes rendszert készítettünk a tetőre, így természetes, hogy egy másik mérőre van szükség. A dolgok felett elsiklottak, nekünk válasz általában nem jött

– fogalmazott Fehér Ferenc, a település polgármestere, aki attól tart, hogy tönkremennek, ha nem tudnak elszámolni azzal a 159 millió forinttal, amit támogatásként nyertek el uniós és állami pályázaton.

A televízió megkeresésére az E-ON úgy reagált: nem náluk pattog a labda, az intézményeknek ugyanis nincs érvényes szolgáltatási szerződésük. Az MVM azt ígérte, soron kívül intézkednek.

Rovatok