Index Vakbarát Hírportál

Szeméttel árasztotta el a Momentum Orbán Viktor felcsúti házának előkertjét

2023. november 19., vasárnap 13:56

Gumiabroncsok lepték el Orbán Viktor felcsúti házának előkerjét. A hulladékot Tompos Márton helyezte el a miniszterelnök ingatlanja előtt, a Momentum politikusa így akarja ráébreszteni a kormányt arra, hogy mi a gond az illegális szemétlerakással.

Orbán Viktor felcsúti háza elé vitte a zalai illegális gumiszemetet Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese, ezzel tiltakozva az ellen, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkárának, Benkő Tamás Jánosnak a testvére, Benkő Ádám 28 ezer tonna tűzveszélyes és környezetszennyező gumiszemetet helyezett el illegálisan Zala vármegyében.

„Nem nyeljük tovább a Fidesz szemetét! Takarítsák el az illegális és környezetszennyező gumilerakatokat” – mondta élő bejelentkezésében a Momentum politikusa Felcsúton, majd több abroncsot pakolt a miniszterelnök háza elé.

Tompos Márton vasárnap reggel Lenti polgármesteri hivatalához is ellátogatott, majd a szemetet terjesztő cég bejelentett székhelyére helyezett el abroncsokat. A politikus az akciót azért találta ki, mert szerinte aggasztó a Fidesz hozzáállása a környezetvédelemhez, és elérkezett az idő, hogy megmutassa, milyen az, ha valakinek szemét árasztja el a kertjét.

Frissítés: A Karmelita kolostorhoz is eljutottak az abroncsok

Tompos Márton délután a Karmelita kolostorhoz is elvitte az abroncsokat, amelyeket a már jól ismert kordonok előtt helyezett el.

Most idejöttünk a Karmelitához, a NER szimbólumához, és elhoztuk a devecseriek üzenetét: nem kérnek a Fidesz szemetéből

– fogalmazott a Momentum frakcióvezetője.

Élő bejelentkezéséből az is kiderült, hogy tettét a rendőrök nem hagyták szó nélkül. Noha a helyszínen csak igazoltatták, nem kizárt, hogy a politikai akciónak egyéb következménye is lesz, erről azonban csak a későbbiekben kap majd tájékoztatást.

Rovatok