Index Vakbarát Hírportál

Kovács Zoltán szerint Brüsszel megtámadta a nemzeti konzultációt

2023. november 20., hétfő 21:22

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn az X-en írta meg, hogy szerinte Brüsszel támadást indított a nemzeti konzultáció ellen, ugyanakkor Eric Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője kijelentette, hogy aki tájékozódni szeretne az uniós politikákról, tekintse át az uniós információs forrásokat.

Kovács Zoltán egy X-bejegyzésben reagált az Európai Bizottság vezető szóvivője, Eric Mamer hétfői kijelentéseire, amely szerint a magyar kormánynak a nemzeti konzultációval kapcsolatosan az uniós testületet érintő állításai valótlanok – írja az MTI.

Leírta, hogy szerinte Brüsszel támadást indított a nemzeti konzultáció ellen.

Az államtitkár közölte, azt kell mondania Eric Mamer nyilatkozatára, hogy Brüsszel migránsokat akar betelepíteni Magyarországra, több pénzt és több fegyvert akar adni Ukrajnának, el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt és a rezsicsökkentést, a kamatok befagyasztásáról szóló rendelkezéseket és az extraprofitadót. Ezek mellett brüsszeli és más, tengerentúli pénzzel befolyásolni akarja a magyar politikát, továbbá be akarja engedni a génmódosított ukrán gabonát.

Brüsszelnek nem tetszik, hogy Magyarország nem úgy táncol, ahogyan ők fütyülnek

– tette hozzá Kovács.

Eric Mamer, az Európai Bizottság szokásos napi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva egyebek mellett közölte, hogy Ursula von der Leyen elnököt nyugtalansággal töltötte el, amikor meglátta arcát a magyar nemzeti konzultáció plakátján. Ugyanakkor teljes mértékben bízik abban, hogy a magyar közvélemény objektív és tényszerű információk alapján ítéli meg a brüsszeli testület tevékenységét.

Felkérünk minden magyar állampolgárt, aki tájékozódni szeretne az uniós politikákról, hogy saját véleménye kialakítása érdekében tekintse át az uniós információs forrásokat

– fogalmazott az Európai Bizottság vezető szóvivője.

Rovatok