Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor rendkívüli bejelentésre készül

2023. november 20., hétfő 16:35

A miniszterelnök sejtelmes bejegyzést tett közzé közösségi oldalán, Orbán Viktor fontos bejelentésre készül.

„Fontos üzenet! Hamarosan!” – írja közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. A posztból egyelőre nem derült ki, hogy pontosan milyen bejelentésre készül a kormányfő.

A miniszterelnök a posztban megosztott fényképen a nemzeti konzultáció egy példányát tartja a kezében.  „Szuverenitásunk védelmében” – áll a papírlapon.

Újabb nemzeti konzultációt indított a kormány

Már postára is adták a 11 kérdést tartalmazó újabb nemzeti konzultációt, amely a kormány honlapján is elérhető. A kérdések között szerepel többek között a rezsitámogatás, a kamatstop, az extraprofitadó, az ukrajnai és az izraeli háború, Ukrajna csatlakozása az EU-hoz, a magyar politika külföldi befolyásoltsága és a gyermekvédelmi törvény is. Mind a tizenegy kérdés „Brüsszellel” kezdődik.

A kérdőíveket múlt pénteken kezdték kézbesíteni. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint a nemzeti konzultáció keretében „minden magyar ember elmondhatja a véleményét azokról a kérdésekről, amelyek alapvetően befolyásolják Magyarország gazdaságát és biztonságát”.

A kormányszóvivő korábban jelezte, hogy azért fontos a nemzeti konzultáció, mert az elmúlt időszakban „sok vitánk alakult ki Brüsszellel”, a 11 kérdés mindegyike úgy kezdődik, hogy „Brüsszel...”. A konzultációs kérdőíveket 2024. január 10-ig lehet visszaküldeni.

Nindzsakormány

Orbán Viktor a Fidesz harmincadik kongresszusán arról beszélt, hogy súlyos külpolitikai viták várnak a kormányra: költségvetési viták Brüsszelben és az ukrán csatlakozás kérdése. De meg kell akadályozni azt, hogy migránsgettók építését kényszerítsék Magyarországra. Mindenhol, minden arcvonalon túlerő van. Ennél kevesebb is elég volt ahhoz, hogy a kommunizmus utáni első demokratikus kormány 1990-ben kamikaze kormánynak minősítse magát, vagyis elvégezze, amit kell, de nem éli túl.

„Bennünket más fából faragtak. Mi úgy tervezzük, hogy a bevetés után nem mi, hanem az ellenség marad a földön, mi pedig épen és egészségesen visszatérünk a bázisra. Micsoda különbség.”

A kormánynak bátornak és akcióképesnek kell lennie, nem szabad visszariadnia a váratlan húzásoktól. Azt is mondta, hogy „a mi kormányunk: nindzsakormány”.

A dobócsillagot jókor jó helyre kell hajítani, nincs második esély.

Az első akció a nemzeti konzultáció. A második akció az európai választás lesz. A harmadik akció az önkormányzati választás – sorolta Orbán Viktor.

Rovatok