Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség nem indít nyomozást Orbán Viktor angol nyelvű honlapja miatt

2023. november 20., hétfő 08:20

A rendőrség nem indít nyomozást a miniszterelnök angol nyelvű honlapja miatt, mert „az, hogy valamit piaci alapon olcsóbban is meg lehetne csinálni annál, amennyit a kormány fizet érte, nem veti fel a bűncselekmény gyanúját”.

Orbán Viktor miniszter nemzetközi, angol nyelvű honlapja még 2021 márciusában újult meg. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke akkor azt közölte, hogy a www.primeminister.hu-n Orbán Viktor életútját, személyes és politikai hitvallását, a kormányzás eredményeit mutatják be. De megtalálhatók voltak még itt a legfrissebb miniszterelnöki beszédek és írások is, természetesen angol nyelven. 

A kormány akkor 22 hónapra rendelte meg a honlap üzemeltetését 75 millió forintért. Az oldal azonban mindössze 13 hónapig működött. A honlap azóta megszűnt, de a tartalom továbbra is elérhető a miniszterelnok.hu angol nyelvű változatán.

Hadházy Ákos idén szeptemberben ismeretlen tettes ellen tett feljelentés, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás, illetve különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. A független képviselő szerint ugyanis a piaci árnál olcsóbban is el lehetett volna készíteni a honlapot.

A rendőrség viszont most azzal az indoklással szüntette meg a nyomozást, hogy az nem veti fel a bűncselekmény gyanúját, hogy valamit piaci alapon olcsóbban is meg lehetne csinálni – írja az rtl.hu.

A független képviselő szerint többek között az ilyen eljárások miatt nem jönnek Magyarországra az uniós források.

Rovatok