Index Vakbarát Hírportál

Civil ruhás rendőrök is felügyelik a karácsonyi vásárokat

2023. november 21., kedd 16:52

A Budapesti Rendőr-főkapitányság idén is állandó rendőri jelenlétet biztosít a fővárosi karácsonyi vásárokban. Az ünnepi rendezvényeken és környékükön a civil ruhás bűnügyi és egyenruhás állomány is jelen van.

Ahogy az Index beszámolt róla, november 17-től karácsonyi díszbe öltözött a Vörösmarty tér, emellett megnyílt az Advent Bazilika elnevezésű karácsonyi vásár is.

A ünnepi rendezvényekkel, kiállításokkal kapcsolatban hétfőn tartott sajtótájékoztatót a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Bukovics Péter rendőr alezredes megjegyezte, hogy a rendőrség a fővárosi vásárokban kiemelt figyelmet fordít a zseblopások megelőzésére és megakadályozására – közölte a rendőrség.

A biztonságérzet növelése érdekében a rendőrség állandó civil ruhás bűnügyi és egyenruhás jelenlétet biztosít

– emelték ki.

Hozzátették, hogy a vásárok területén, azok közvetlen környezetében és az odavezető főbb útvonalakon is járőröznek.

A zsebtolvajok leggyakoribb trükkjeire figyelmeztetik a látogatókat

A rendőrség sajtótájékoztatóján bűnmegelőzési tanácsokat ismertettek, hangsúlyozva azokat a módszereket, amelyeket a leggyakrabban alkalmaznak a zsebtolvajok.

A rendőrség kiemelten felhívta a karácsonyi vásárok látogatóinak figyelmet, hogy:

Tavalyhoz képest többet terveznek költeni a magyarok karácsonykor

Mint írtuk, tavalyhoz képest 11 ezer forinttal többet, átlagosan 71 ezer forintot terveznek költeni a magyarok karácsonykor, és idén kevésbé fontos szempont az ajándék ára – írja a Yettel friss kutatása.

A közlemény szerint a válaszadók fele már december előtt elkezdi a karácsonyi vásárlást. A legnépszerűbb ajándékok a játékok, a ruházati és az elektronikai cikkek, és a vásárlók tudatosan keresik a kedvezményeket, akciókat.

Rovatok