Index Vakbarát Hírportál

Kalapáccsal támadt rá nagyapjára egy férfi, miután nem adott neki elég pénzt

2023. november 21., kedd 11:23

Egy jászapáti fiatal kalapáccsal támadt rá az őt felnevelő nagyapjára, miután nem kapott tőle annyi pénzt, amennyit kért. Az unoka korábban szétverte nagyapja házának berendezését, valamint több ingóságát is eladta.

A rendőrség információi szerint a 19 éves jászapáti fiatal november 20-án, hétfőn kért pénzt nagyapjától – írta a police.hu. Az idős férfi adott ötezer forintot unokájának, aki viszont kevesellte az összeget, és még tízezret követelt. Nagyapja ezt visszautasította, mire unokája kalapáccsal fenyegette meg, ha nem teljesíti a kérését, akkor szétveri a házát és őt is. Az idős ember így sem adott pénzt, így a fiatal beleverte a kalapácsot az ablaküvegbe.

A MEGRETTENT SÉRTETT aKKOR KIBICEGETT AZ UDVARRA MANKÓJÁVAL, MIRE AZ UNOKA UTÁNAMENT, ÉS TOVÁBB FENYEGETTE, MAJD A KALAPÁCCSAL RÁCSAPOTT A VÉDTELEN FÉRFI KÉZFEJÉRE.

Akkor nagyapja átadta neki a kért tízezer forintot, a fiatalember pedig a kalapácsot eldobva távozott.

A bejelentést követően a rendőrök rövid időn belül elfogták az elkövetőt, akit rablás bűntett miatt hallgattak ki. A nyomozók azonban nem csak egy bűncselekménnyel gyanúsították meg.

Az elmúlt három évben ugyanis havonta megtörtént, hogy a fiatal erőszakkal és fenyegetéssel követelt pénzt nagyapjától.

Amennyiben a sértett nem adott, úgy dühében rendszeresen tönkretette az ingatlan berendezési tárgyait.

A tettes 2023. november 18-án délután társával – akinek elszámoltatása folyamatban van – a nagyapa házának fürdőszobájából három csaptelepet lopott el, továbbá magukkal vitt egy televíziót és egy elöltöltős mosógépet is. A nyomozók ezért zsarolás és lopás bűntettét is a férfi terhére rótták.

A nyomozó hatóság őrizetbe vette a férfit, és kezdeményezte letartóztatását.

Rovatok