Index Vakbarát Hírportál

Gázolt a vonat Érdnél, az M1-es autópályán felborult egy kamion pótkocsija

2023. november 22., szerda 10:42

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, Herceghalom térségében – közölte az Útinform szerda reggel a honlapján. Eközben a Mávinform jelentette, hogy Érd alsónál elgázolt egy embert a vonat, ezért a Budapest–Székesfehérvár vonalon nőhet a közlekedő szerelvények menetideje.

A Mávinform a gázolásról azt közölte, hogy a Déli pályaudvarról Nagykanizsára 7:35-kor elindult Tópart InterCity (IC 842) gázolt el egy embert Érd alsónál. „A helyszínelés ideje alatt – várhatóan 10-11 óráig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Nagytétény és Tárnok között, emiatt 10-20, esetenként 20-40 perccel nőhet a menetidő a Budapest–Székesfehérvár vonalon” – írták.

„A balesetben érintett IC után haladó, a Déli pályaudvarról Martonvásárra 7:40-kor elindult Z30-as vonat (4622) várakozik, a menetideje 30-40 perccel nőhet. A 842-es számú IC helyett a Déliből 8:35-kor Keszthelyre elindult Balaton InterCityvel (IC 862) utazhatnak az utasok Balatonszentgyörgyig. A helyszínelés végéig Tétényligetnél és Érd alsón a vonatok az első vágányon állnak meg” – számoltak be. 

Az Útinform közölte, hogy egy teherautó pótkocsija borult fel reggel az M1-es érintett szakaszán. A forgalmi akadály miatt csak egy sáv járható a főváros felé, a torlódás közel 9 km-es.

Aki teheti, Bicskénél letérve, majd Biatorbágynál visszatérve az 1-es főúton kerüljön

 – írta az Útinform. 

Egyéb torlódások

Honlapjukon ezen túl arról is beszámoltak, hogy:

Rovatok