Index Vakbarát Hírportál

Gázszivárgás volt Szentendrén, leállt a szolgáltatás az éjjel

2023. november 22., szerda 07:26

Az éjjel a szentendrei önkormányzat a városi gázszolgálató, az OPUS TIGÁZ tájékoztatására hivatkozva közölte, hogy egy gázszivárgás miatt szünetel a gázszolgáltatás Szentendre egész területén. Hajnalra kiderült, hogy a hibát helyrehozták, és ismét lehet vételezni a gázt.

A városból kivezető Dózsa György útnál történt egy baleset még kedden, ez okozta a gázszivárgást a járásbíróság épülete előtti útszakaszon. A hiba elhárítását akkor megkezdték,

de később az élet- és vagyonbiztonság érdekében a település egész területén elzárták a gázszolgáltatást. 

Felhívták a figyelmet, hogy a közúton közlekedőknek szerda reggel érdemes meghosszabbodott menetidővel számolniuk. Az OPUS TIGÁZ oldalán pedig az volt olvasható, hogy az üzemzavar elhárítása miatt várhatóan szerda este nyolc óráig szünetel majd a gázszolgáltatás.

A szünet végül rövidebb lett, ugyanis szerda hajnalban az OPUS TIGÁZ közölte: 

Helyreállt a gázszolgáltatás a város egész területén.

Az üzemzavar-elhárítási munkák befejeződtek, újra lehet vételezni a gázt – írták. 

Eközben a szentendre.hu oldalon is azt írták, hogy a gázórák melletti nyomásszabályozó újraindításával minden háztartásban újra elérhető lesz a fűtés és a meleg víz. A nagyfogyasztóknál (a fűtőműben, a pékségekben stb.) az OPUS TIGÁZ szakemberei már hajnalban visszakapcsolták a szolgáltatást.

Napközben a társasházaknak és minden érintettnek segítséget nyújtanak, és aki problémát tapasztal, az a +36 80 300-300-as számon segítséget kérhet a szolgáltatótól. Végül arról is beszámoltak, hogy a reggeli csúcsforgalom Budapest felé a külső sávban szűkítve, két sávban haladhat.

Rovatok