Index Vakbarát Hírportál

Tartós, sűrű köddel robban be a szerda

2023. november 22., szerda 06:03

Szerdán észak felől csökken a felhőzet, a pára- és ködfoltok gyorsan feloszlanak, és több órára kisüt a nap. Az ország középső sávjában azonban erősen felhős lehet az ég, itt egy-egy zápor előfordulhat. Az északias szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti országrészben erős, időnként akár viharos is lehet, viszont a középső országrészben gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén ennél több fokkal hidegebb maradhat az idő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerda reggeltől észak felől csökken a felhőzet, a pára- és ködfoltok gyorsan feloszlanak, és több órára kisüt a nap.

Az ország középső sávjában azonban erősen felhős lehet az ég, itt egy-egy zápor előfordulhat. Az északias szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti országrészben erős, időnként akár viharos is lehet, viszont a középső országrészben gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de az északkeleti országrészben még ennél is hidegebb lehet az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző rendszere nyolc vármegyére, köztük

vármegyékre adott ki első fokú, citromsárga figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt.

Az orvosmeteorológiai előrejelzések szerint szerdán nem várható fronthatás, ellenben sokfelé – főként nyugaton és északkeleten – szeles lesz az idő.

Ez sok embernél okozhat ingerültséget, zavartságot, fáradékonyságot, de jellemző lehet az erős, görcsös fejfájások, kiugró vérnyomásértékek és az ízületi problémák jelentkezése is.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok