Index Vakbarát Hírportál

Kábítószer-fogyasztás miatt indítottak nyomozást szegedi rendőrök ellen

2023. november 22., szerda 17:52

Kábítószer-fogyasztás és birtoklás vétsége miatt indítottak nyomozást egy szegedi rendőrpáros ellen. A húszas éveiben járó két férfit szolgálaton kívül követte el a bűncselekményt.

Lakossági bejelentés után kezdtek el nyomozni két szegedi rendőr ellen, akiket a gyanú szerint kábítószer-fogyasztáson érhettek – számolt be a Szegeder.

A lap úgy tudja, hogy nem sűrűn kapnak drogozáson rendőröket, de a két egyenruhás esete nyílt titok volt az állomány körében. A húszas éveiben járó két férfi körülbelül 2–3 éve dolgozott járőrként közrendvédelmi területen. Hozzátették, hogy a nyomozóhatóságként is eljáró ügyészség vizeletmintát is vett a rendőrpárostól.

A két rendőrt a Szegedi Rendőrkapitányságról is elbocsátották.

Az Index megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Kovács Katalin megerősítette, hogy az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség kábítószer-fogyasztás és birtoklás vétsége miatt rendelt el nyomozást. 

Hozzátették, hogy a gyanúsítotti kihallgatás nem történt, valamint a büntetőeljárás is kezdeti szakaszában van. A nyomozásra való tekintettel nem kívántak további részleteket megosztani az ügyről.

Azt azonban hangsúlyozták, hogy a bűncselekmény elkövetésére szolgálaton kívül került sor.

Rovatok