Index Vakbarát Hírportál

„Megdöglötök, mindenkit megölök” – kiabálta egy láncfűrésszel fenyegetőző férfi a rendőröknek

2023. november 23., csütörtök 11:15

Felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a Tatabányai Járásbíróságon azzal a férfival szemben, aki láncfűrésszel fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint június 4-én hajnalban arról érkezett bejelentés, hogy egy Komárom-Esztergom vármegyei település melletti tónál egy – a fején maszkot viselő – férfi láncfűrésszel fenyegeti az ott tartózkodó horgászokat.

A helyszínre érkező rendőrök felszólítása ellenére a férfi nem tette le a láncfűrészt, hanem megindult a hatóság emberei felé, azt kiabálva, hogy „megdöglötök”, illetve „mindenkit megölök”, miközben megkísérelte a láncfűrészt beindítani.

Amikor öt méterre megközelítette a rendőröket, elektromos kényszerítő eszközt alkalmaztak a férfival szemben, aki leejtette a láncfűrészt, elesett, majd ismét felállt, és kiabálva az egyik rendőr irányába indult, miközben egy bokszert vett elő. Ekkor újra elektromos sokkolót alkalmaztak vele szemben – részletezték a közleményben.

Hozzátették, hogy a regionális nyomozó ügyészség az elkövetés másnapján gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, elrendelte az őrizetét. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség a bíróságra szerdán benyújtott vádiratában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A törvény a hivatalos személy elleni erőszak bűntettét két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Rovatok