Index Vakbarát Hírportál

„Ezek megőrültek!?” – Karácsony Gergely is reagált a budapesti mini-Dubaj hírére

2023. november 24., péntek 20:38

Karácsony Gergely főpolgármester nem fogadta kitörő örömmel azokat a terveket, amelyek szerint a dubaji Burdzs Kalifa nevű toronyház tulajdonosa hatalmas felhőkarcolókat húzna fel a budapesti Rákosrendezőn. Szerinte épp elég baj, hogy a Mol-torony „már ott éktelenkedik a gyönyörű dunai panorámában”.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, az Egyesült Arab Emírségekből származó Mohamed Alabbar üzletember, a dubaji Burdzs Kalifa torony tulajdonosa jelentkezett be a budapesti Rákosrendezőért, ahová a tervei szerint egy mini-Dubaj épülne, magas házakkal, irodaházakkal, valamint luxuslakásokkal.

De emellett egy 220-240 méter magas felhőkarcolót is építenének, miközben jelenleg Budapest legmagasabb épülete a 143 méter magas Mol Campus.

Jól nézzük meg a Hősök terét! Lehet, nem sokáig marad ilyen… A kormány ugyanis arról tárgyal, hogy a Hősök tere mögött elterülő Rákosrendezőn »mini-Dubaj« jöjjön létre felhőkarcolókkal és luxuslakásokkal… Fogom a fejem. Ezek megőrültek!?

– írta Karácsony Gergely a hivatalos Facebook-oldalán.

A főpolgármester bejegyzésében úgy folytatta, hogy a világörökség részét képző, a honfoglalás 1000 éves évfordulójának emléket állító emlékmű mögé

ormótlan, az ég felé ágaskodó tájidegen tornyokat szeretnének növeszteni!? Pont a mi hű de nemzeti, konzervatív kormányunk emel a hét vezér fölé a Gábriel arkangyalnál hatszor magasabbra törő felhőkarcolót?! 

„Épp elég baj, hogy a Mol-torony már ott éktelenkedik a gyönyörű dunai panorámában, de ez a monstrum közel kétszer akkora lenne, a Hősök terétől alig kőhajításnyi távolságban. Megáll az ész” – zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

Rovatok