Index Vakbarát Hírportál

Megnyitotta kapuit a Budapesti Karácsonyi Vásár a Deák téren

2023. november 24., péntek 19:45

Megnyílt a Deák Ferenc téren a Budapesti Karácsonyi Vásár, a Városháza parkban pedig a jégpálya és a karácsonyi élménypark, ahová a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági cipősdoboz-akciója is kitelepült.

„A karácsonyi vásárral és az élményparkkal az ünnepi készülődés örömét szeretnék visszaadni a városnak, és idén újra lesz díszkivilágítás is” – mondta  Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a park megnyitóján az MTI híradása szerint.

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat főigazgatója arról beszélt, hogy december 18-ig várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére cipősdobozba csomagolt ajándéktárgyakat, játékokat.

Tavaly több mint hatvanezer cipősdoboz gyűlt össze, így a jótékonysági akció „az ország legnagyobb adománygyűjtési kampánya". A beszámoló szerint idén 400 gyűjtőponton várják az adományokat.

Faix Csaba, a Budapest Brand Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a karácsonyi élményparkban január 7-ig tart nyitva a jégpálya. Hozzátette: december 3-án adventi gyertyagyújtást szerveznek, december 6-án pedig a Mikulás is megérkezik, az első 300 gyermeket pedig ajándékcsomaggal várják.

Rovatok