Index Vakbarát Hírportál

A történet folytatódik: újabb üzletlánc döntött a szentesti boltzár mellett

2023. november 24., péntek 11:19

A JYSK dán bútorkereskedelmi üzletlánc is úgy döntött, bezár december 24-én. Az üzletlánc mindemellett előrehozott béremeléssel is készül.

A JYSK bútorkereskedelmi üzletlánc közleményében kijelentette, országszerte 94 üzlete is zárva lesz szenteste napján. Hozzátették azonban, hogy tekintettel a forgalmas, karácsony előtti időszakra, december 22-én és 23-án megszokott módon nyitva tartanak üzleteik − írja az Economx.

Az üzletlánc közleményében kiemelte: előrehozott béremeléssel is készül munkavállalói számára december 1-től.

Átlagosan 20 százalékkal tervezik megemelni dolgozóik fizetését. 

A JYSK-nek Magyarországon a retail üzletágban több mint 800 aktív munkavállalója van, és az üzletnyitások is folyamatosak: 2023 decemberében még további két új áruház nyílik meg, de folyamatosan újulnak meg a meglévő üzletek is.

A Lidl indította a lavinát

Mint arról írtunk korábban, a Lidl élelmiszer-áruházlánc kezdte a sort a december 24-i boltzárak kapcsán. Az áruház bejelentette, országszerte minden üzlete zárva tart szenteste napján, hogy munkavállalóik is családjukkal tölthessék a nem hivatalos ünnepnapot.

A sort a Rossmann folytatta, a bolthálózatnak több mint kétszáz üzlete tart majd zárva a szeretet ünnepén.

A PENNY is csatlakozott a boltzárasokhoz. Az áruházlánc szerdán közölte, országszerte minden üzletét zárva tartja december 24-én, viszont hogy megkönnyítse az ünnepi készülődést vásárlói számára, meghosszabbított nyitvatartással készül december 22-én és 23-án.

Rovatok