Index Vakbarát Hírportál

Robogójával szenvedett halálos balesetet egy nyugdíjas Táton

2023. november 24., péntek 08:46

Nyergesújfalu felől tartott Tát felé a 117-es főúton egy nyugdíjas férfi robogójával, amikor − eddig tisztázatlan körülmények között − kanyarodás közben összeütközött egy kisteherautóval. Az idős férfi még a helyszínen meghalt.

Hatalmas volt a kocsisor a napokban a 117-es főúton Tát irányában, ugyanis egy robogós összeütközött egy kisteherautóval. A segédmotor-kerékpárt egy nyugdíjas férfi vezette, aki balra kanyarodás közben balesetezett a másik járművel − írja a Bors.

A mentők szemtanúk jelentése szerint rekordsebességgel érkeztek a helyszínre, azonban az idős férfi olyan súlyosan megsérült, hogy már nem tudták megmenteni az életét.

Az egyik szemtanú állítása szerint a férfi becsúszhatott a kisteherautó alá, ugyanis járműve a baleset után is a teherautó alatt feküdt összetörve. 

A helyszínelés és az útszakasz lezárása órákig fennállt, így hatalmas torlódás alakult ki a szakaszon. A 70 éves férfi lánya is belefutott a dugóba, de akkor még nem tudta, hogy családi tragédia történt. 

Elmondása szerint 45 percet araszolt Esztergomtól Dorogig, közben pedig folyamatosan próbálta elérni családját, hogy megtudja, mi is történt. 

Hazaértem. A válasz, amire oly kíváncsi voltam, túl gyorsan jött és túl földbe döngölően, háríthatatlanul ért. Édesapám halt meg

− fogalmazott.

A férfi családtagjai és ismerősei elmondták, mindig óvatos és megbízható sofőr volt, valamint állításuk szerint korához képest igazán fitt is volt. Mivel a baleset pontos okát még mindig nem lehet tudni, a rendőrség tovább folytatja a vizsgálódást.

Rovatok