Index Vakbarát Hírportál

Nagy pelyhekben havazott Nyugat-Magyarországon, az Alföldet is elérték a hózáporok

2023. november 25., szombat 10:22

Havazással érkezett meg a nyugati országrészekre a tél. Szombat reggel Vas vármegye több településén is kifehéredett a táj.

Ön is látta? Van fotója vagy videója?
Küldje el nekünk!

Mint írtuk, a szombati felhőátvonulásokból az ország több részén kialakulhatnak futó záporok és hózáporok is.

A nyugati országrészeken futó hózáporok voltak, amely egy vékony hótakarót alakított ki – írja az Időkép. Mint írták, napközben már fagypont feletti hőmérséklet várható, így ezeken a tájakon hamar elolvadhat a hó.

Vas vármegye több települése is fehér ruhát öltött.

Nagy pelyhekben hullott a hó a Kőszegi-hegységben, Rábahídvégen, Szentgotthárdon, és Szombathelyen is. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint szombat délelőtt intenzív hózáporok fordulhatnak elő a Dunántúlon, amelyekből vékony hóréteg képződhet.

Mint írják, egy összeáramlási zóna mentén – nagyjából a Miskolc–Szeged tengely tágabb környezetében – hózáporok kialakulása várható, amelyekből helyenként (akár síkvidéken is) is pár centiméter friss hó hullhat. A havazás délután érte el a középső tájakat, és ezzel megérkezett az idei első síkvidéki havazás. Helyenként 1-2 centis hótakaró is kialakult.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok