Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Horányi Zsuzsa, a Kelet-Magyarország egykori újságírója

2023. november 26., vasárnap 21:08

Horányi Zsuzsa, a Kelet-Magyarország egykori kollégája egy vasárnapi futóversenyen halt meg.

A gyászhírt többek közt Horányi Zsuzsa lánya is közölte a közösségi médiában.

Kedves Rokonok, Barátok, Ismerősök! Fájó szívvel tudatjuk, hogy édesanyánk a mai napon váratlanul elhunyt. Utolsó perceiben azt csinálta, amit a legjobban szeretett, futás közben, egy futóverseny közben megállt a szíve, és összeesett.

„A mentők hosszas fáradozás ellenére se tudták már újraéleszteni. Kérjük, tartsák tiszteletben a gyászoló család nyugalmát!” – írta, hozzátéve:

Még nem tudjuk, hogy mikor és hogyan fogunk végső búcsút venni tőle. Tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket majd itt is, amint kiderül.

A gyászhírről beszámolt a Mozaik Med is, amelynek nyíregyházi futóedzője, futónagykövete volt Horányi Zsuzsa. „Zsuzsa amellett, hogy a Mozaik Med futóedzője és futónagykövete volt, testnevelő tanárként dolgozott, és a város sportéletében is állandó szerepet játszott. Igazi szerelme volt az atlétika, ifjúsági válogatott volt, később masters korcsoportban Európa-bajnoki bronzérmes lett 2000 méteres akadályfutásban. Teljesített számtalan versenyt, büszkén mesélt a világban futott maratonjairól” – írták, hozzátéve:

A holnapi közösségi futáson közösen 1-1 szál gyertyával emlékezünk rá a Bujtosi-tónál 18:00-kor. 

Horányi Zsuzsa a Kelet-Magyarország című lap újságírója volt korábban. A szon.hu úgy tudja, hogy vasárnap a számára „sprinttávnak” számító öt kilométeres távon indult, azon lett rosszul. 

Horányi Zsuzsa korábban teljesítette a világ leghíresebb maratoni távjait Bostontól Párizsig, Reykjavíkon át Berlinig. Volt ifjúsági válogatott atléta, a 2010-ben megrendezett atlétikai masters Európa-bajnokságon bronzérmes lett a 2000 méteres akadályfutásban – tették hozzá. 

Rovatok