Index Vakbarát Hírportál

YouTube-csatornája után a Facebook-oldalát is bukta a Pesti Srácok

2023. november 26., vasárnap 13:12

A Pesti Srácoknak búcsút kell venniük a Facebook-oldaluktól is közölte a Media1. A PS munkatársai fellebbeztek a Facebookot üzemeltető Metánál a döntés ellen.

„A Facebook érdemi indoklás nélkül törölte véglegesen (!) a PestiSrácok.hu hivatalos oldalát” – írta közösségi oldalán Dezse Balázs, a lap egyik munkatársa. 

Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője az Index megkeresésére elmondta, valóban elérhetetlenné vált az oldaluk, de fellebbezéssel éltek a Facebookot üzemeltető Metánál, ezért a panaszuk elbírálásáig egyelőre „csak” felfüggesztett státuszba kerültek. 

A Pesti Srácok Facebook-oldalának 123 ezer követője volt. 11 év alatt építették fel, töltötték fel rá a különböző tartalmaikat. Az oldaluk azért került tiltás alá, mert elvileg több posztjukkal is megsértették az oldal közösségi alapelveit.

Huth azt mondta, már a tiltás előtti hónapokban is jelentősen korlátozták a Facebook-oldaluk elérését, amíg korábban havi többmilliós interakciószámot produkáltak, ez a szám mára 200 ezerre csökkent. Hogy pontosan mely posztjaikkal lehetett problémája a Facebooknak, arról nincs információja a lap munkatársainak, mert ezt a rendszer nem mutatja meg számukra. Huth azt mondta, veszélyes személyekre és szervezetekre vonatkozó szabályozás megsértése miatt tiltották le őket, ők azonban soha nem népszerűsítettek terrorista vagy bűnözői csoportokat. 

A Pesti Srácoknak nem először gyűlik meg a baja a közösségi médiával, korábban a YouTube-tól is végleges tiltást kaptak - közölte a media1.  Először 2020-ban törölték a lap csatornáját, aztán idén márciusban a PS TV néven létrehozott új oldalukat is letiltották. 

Rovatok