Index Vakbarát Hírportál

Halálos háztűz volt Isaszegen

2023. november 27., hétfő 13:01

Egy idős nő meghalt, miután kigyulladt egy családi ház Isaszegen – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn.

Mukics Dániel azt írta, hétfő délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, miszerint a Rákóczi utcában kigyulladt egy 100 négyzetméteres ingatlan hálószobája, és az épület füsttel telítődött.

Egy idős nőt a hozzátartozói vittek ki az épületből, megkísérelték újraéleszteni, de nem jártak sikerrel

– tette hozzá.

A gödöllői hivatásos tűzoltók eloltották a két négyzetméteren pusztító tüzet, visszahűtötték az izzó részeket, majd hőkamerával átvizsgálták a helyiséget – közölte. Mukics Dániel szerint nem zárható ki, hogy ágyban dohányzás vezetett a tragédiához, azonban a tűz pontos keletkezési körülményeit vizsgálati eljárás keretében fogják tisztázni.

A szóvivő közölte azt is, hogy egy égő vagy akár csak parázsló matrac is rendkívül erősen füstöl, ezért a hálószobában különösen fontos az elővigyázatosság, nem tanácsos ágyban cigarettázni.

Már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért a hálószobába mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni – olvasható a közleményben.

Rovatok