Index Vakbarát Hírportál

Kilométereken át hajtott a forgalommal szemben egy autós az M0-son

2023. november 27., hétfő 09:35

Maglód környékén hajtott fel szabálytalanul és száguldott forgalommal szemben az M0-s autópályán egy sofőr csaknem három kilométeren át.

Legalább három kilométeren át hajtott egy autós a forgalommal szemben, a leállósávon az M0-s autópályán. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy autós felvétele alapján nézett utána a kameráin az esetnek, később a videót az Instagram-oldalán is megosztotta a szervezet. 

A felvételeken látszódik, ahogyan a szabálytalanul közlekedő autósnak több kamionos is villog, azonban a sofőr nem zavartatta magát, egészen az M4–M0 csomópontig hajtott, ahol valószínűleg elhagyta a sztrádát.

A Magyar Közút közlése szerint az autós valószínűleg Maglód térségében hajtott fel szabálytalanul az autópályára. Szerencsére nem történt baleset. 

Ha ilyen helyzetbe kerülnénk, fontos, hogy húzódjunk le a leállósávra és hívjunk inkább segítséget a 112-es számon. Forgalommal szemben felhajtásnál legyen gyanús az út íve, hogy a jobb oldalunkon van az elválasztósáv és az, ha ezerrel villognak nekünk

– figyelmeztettek, hozzátéve, ha már eltévesztettünk egy kihajtót, semmiképpen ne forduljunk meg, hanem a következő csomópontban hagyjuk el a pályát.

Rovatok