Index Vakbarát Hírportál

Téli csodavilág köszöntött be Magyarországon

2023. november 28., kedd 11:10

Kedd reggel sok északi táj bújt vastag hótakaró alá. A Zemplénben és térségében több mint tíz centiméteres hóvastagságot is mértek.

Éjszaka megérkezett a havazás az északi tájakra, a hétfőinél vastagabb és tartósabb hóréteget hagyva maga után – írta meg az Időkép látványos olvasói fotók kíséretében.

Az első komolyabb havazás november 25-én érkezett Magyarországra. Ekkor néhány centiméter esett csak a legtöbb tájon.

Kedden sokfelé fordulhat elő eső, havas eső és havazás is, emellett ónos eső kialakulására is van esély. Az Országos Meteorológiai Szolgálat havazás miatt adott ki riasztást két vármegyére. Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben:

Ezeken a területeken 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó friss hó is hullhat. Ahogy korábban írtuk, a legtöbb hó előreláthatóan a borsodi, zempléni térségben hullhat, itt kedd estig akár síkvidéken is 10 centimétert meghaladó hóréteg alakulhat ki, a hegyekben ennél több, néhol a 15-20 centi sem kizárt.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

Rovatok