Index Vakbarát Hírportál

Terroristát fogtak el Magyarországon

2023. november 28., kedd 15:12

Egy 23 éves török férfit Székesfehérvár közelében fogtak el a rendőrök a napokban. A férfit emberölésért és fegyveres terrorszervezet tagjaként körözték a hatóságok.

Emberölésért és fegyveres terrorszervezet tagjaként körözték a hatóságok azt a 23 éves török férfit, akit társával embercsempészként fogtak el Magyarországon – írja az MTI.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a helyi körzeti megbízottak november 16-án akartak ellenőrizni a 76-os főúton, Sármellék közelében egy kisteherautót, de a sofőr a rendőröket meglátva továbbhajtott. A járművel egy földes útra kanyarodott, ahol megállt, majd elszaladt.

A hátrahagyott furgonban tíz illegális migránst találtak az egyenruhások, akik török állampolgárnak vallották magukat. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

A 27 éves török sofőrt és 23 éves bűntársát, aki kísérőautóval vett részt a migránsok csempészésében, néhány nappal később fogták el a rendőrök Székesfehérvár közelében.

A két férfi ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a zalai rendőrök.

A bíróság mindkettőjük letartóztatását elrendelte. A fiatalabb gyanúsítottról kiderült, hogy a török hatóságok lőfegyver birtoklásáért, emberölésért, valamint fegyveres terrorszervezetben való részvételért adtak ki ellene elfogatóparancsot.

Rovatok