Index Vakbarát Hírportál

Havazás és hózápor lesz szerdán

2023. november 29., szerda 06:01

Szerdán nagyrészt gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de az Eger–Békéscsaba vonal széles sávjában havazás, hózápor is kialakulhat. Kora délelőtt egyes területeken még előfordulhatnak erős széllökések, de a nap második felétől mérséklődik a légmozgás.

Szerdán az ország nagy részén több órára kisüt a nap, azonban a keleti, északkeleti területeken előfordulhat kisebb havazás és hózápor. Az éjszakai erős széllökések után napközben már veszít erejéből a légmozgás – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően –4 és +1 fok között alakul, de a havas északkeleti tájakon ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet –2 és +4 fok között valószínű.

Az orvosmeteorológia szerint keleten még hidegfronti hatás érvényesül, így főként az itt élőknél fejfájás, görcsös panaszok és kopásos eredetű ízületi fájdalmak jelentkezhetnek. Nyugaton és a középső országrészben sok napsütés várható, ami jó hatással lesz a közérzetre.

Csütörtökön ismét többfelé lehet csapadék, északon és északkeleten hó, havas eső, helyenként ónos eső, máshol eső várható. A nappali hőmérséklet –3 és +8 fok várható – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok