Index Vakbarát Hírportál

Az utasok kérései alapján készített új menetrendet a MÁV

2023. november 29., szerda 07:37

December 10-től érvényes a MÁV új vasúti menetrendje, amelynek kialakításakor figyelembe vették az utasok visszajelzéseit, kéréseit.

Az új menetrend kialakításakor a járási egyeztetéseken felül annak az online társadalmi egyeztetésnek a javaslatait is figyelembe vették, amelyet az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdeményezett az utazóközönség érdekében – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-vel.

A lakossági észrevételeket, javaslatokat a Budapest–Székesfehérvár, a Vác–Vácrátót–Aszód, a Pécs–Villány–Magyarbóly, a Budapest–Hatvan, a Budapest–Szolnok–Debrecen, a Debrecen–Tiszalök és a Debrecen–Mátészalka vonalak esetében építették be.

Változás, hogy Budapest és Dunaújváros között bővül a Z42-es vonatok száma, hétvégén, reggelenként gyakrabban indulnak vonatok Szolnokról és Nagykátáról.

Azt is kiemelték, hogy a hétvégi éjszakai TramTrain-járatok esetében kedvezőbb lesz a csatlakozás a Budapest–Szeged közötti éjszakai, hajnali vonatokhoz.

A Püspökladány–Biharkeresztes vasútvonal felújításának köszönhetően ütemes menetrend lép életbe, csökken az eljutási idő és naponta 5 pár új vonat indul Nagyváradra.

A menetrendváltozásról további részletek a MÁV honlapján találhatók. Tájékoztatásuk szerint az utasok november 29-től tudják megváltani elővételben a menetjegyeket a menetrendváltást követő időszakra – hívta fel a figyelmet a MÁV.

Ahogy az Index beszámolt róla, egy hónap késés után kedden bejelentette a kormány, hogy elindult a Szeged–Szabadka közötti vasúti személyforgalom. A vonat a 45 kilométeres távot másfél óra alatt teszi meg a magyar város és a vajdasági település között.

Rovatok