Index Vakbarát Hírportál

Használt farmerekből készít autós kiegészítőket a Hyundai és egy magyar divatmárka

2023. november 30., csütörtök 20:14

Új kezdeményezést indított a Hyundai Magyarország és a KATA SZEGEDI. Az autógyártó cég és a magyar divatmárka használt ruhákat hasznosít újra, hozzájárulva a környezetvédelemhez.

A fenntarthatóság jegyében indította el Refarm nevű kezdeményezését a Hyundai Magyarország és a KATA SZEGEDI márka. Az autógyártó cég és a magyar divatmárka együttműködése által

használt farmerekből készülnek egyedi tervezésű autós kiegészítők a legújabb Hyundai modellekbe.

A termékek között megtalálható lesz a farmerből készült ülésvédő, a kisgyermekesek számára különösen praktikus zsebes tároló, valamint a nagy méretű és csúszásgátlós bevásárlótáska is.

Nemzetközi szinten már több évre nyúlik vissza a Hyundai Re:Style névre keresztelt kezdeményezése, melynek során az autóipari hulladékokat különböző használati tárgyak gyártásához, sőt egyedi ruhakollekciók készítéséhez használják fel. Igyekeztünk mindezt  a praktikusság mentén közelebb hozni a magyar piachoz. Szerettünk volna újrahasznosítani és értéket teremteni egyben, így jutottunk el végül az exkluzív Hyundai-kiegészítők koncepciójához, amelynek tervezésére és gyártására Szegedi Katát kértük fel

– mondta el Ördög Ibolya, a Hyundai Magyarország marketingvezetője.

A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy ha nem használt vagy megkopott farmereket találnak a gardróbjukban, akkor azokat adják le a Hyundai kereskedőhálózatában, ugyanis a magyar tervezőcsapat új életre kelti a régi ruhadarabokat.

A Refarm szervezői közölték, az elkészült termékeket 2024 első felében már meg is lehet vásárolni.

Rovatok