Index Vakbarát Hírportál

Mentőt kellett hívni a kemecsei szemkinyomó rém áldozatához

2023. november 30., csütörtök 10:53

Gabriella az épület folyosóján esett össze, miután volt párját 20 év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék.

Epilepsziás rohamot kapott a Nyíregyházi Törvényszék épületében Gabriella, a kemecsei szemkinyomó rém áldozata. A Blikk tudósítása szerint mentőt kellett hívni, és többen is a nő segítségére siettek attól tartva, nehogy lenyelje a nyelvét.

A lap összefoglalója alapján a tárgyalóterembe videóhívással kapcsolták Gabriella volt párját, Gy. Attilát, aki jelenleg is egy bv. intézetben tartózkodik. A vádban a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt az ügyészség életfogytig tartó börtönbüntetést kért a többszörösen visszaeső férfira, azonban a törvényszék az elsőfokú ítéletében húszéves büntetést szabott ki az erőszakos férfira.

Az ítélet után az áldozat és testvére zokogásban törtek ki, ekkor esett össze Gabriella, és rohantak segíteni neki. A bulvárlap a cikk végén megjegyezte, hogy Gy. Attilát idén év elején már egyszer nem jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélték a nő elrablása miatt. Az ügy közvetlen előzménye volt a mostaninak, a vádlott ugyanis azt követően nyomta ki a nő szemét, mert az nem akarta visszavonni az elrablása miatt tett feljelentését.

A vádirat szerint a 35 éves férfi és a sértett 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször megszakadt. Idén február elején a vádlott – békülési szándékkal – többször felkereste lakóhelyén barátnőjét. Február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. A vádlott megragadta a sértettet, és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol ölési szándékkal fojtogatni kezdte.

A nő próbált védekezni, kiabált, és a férfi ujjait is megharapta. Ekkor a vádlott nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját, amitől a sértett elvesztette az eszméletét. A férfi úgy gondolta, hogy a sértett meghalt, ezért felhagyott a bántalmazással.

A sértett korábbi kiáltozására ekkor értek a helyszínre a szomszédok, láttukra a vádlott elszökött a helyszínről, de a hatóságok napokon belül elfogták. A nő életét az mentette meg, hogy azonnal kórházba szállították, de a látását elveszítette.

Rovatok