Index Vakbarát Hírportál

Puzsér Róbert: A legnagyobb ambícióm, hogy a nyilvánosságot a saját képemre formáljam

2023. november 30., csütörtök 18:00

A halál igazságot tesz – hangsúlyozta Puzsér Róbert új könyvének megjelenésével kapcsolatban az Index Konkrétan című műsorában. A publicista hozzátette, hogy Metafizika című könyvét 12 éven át írta, és a tudat, a lét és a lélek kapcsolatának számára legfontosabb gondolataira reagál. Puzsér szerint ugyanakkor az emberi boldogsághoz nem elég a szeretet, ezt már a Bibliában is megfogalmazták.

A publicista a jövőbeli terveivel kapcsolatban arról beszélt, hogy bár a könyv az elmúlt 49 évének élettapasztalatainak legfontosabb gondolatait tartalmazza, most úgy látja, újra kell értelmeznie magát és új kihívásokat kell keresnie.

Puzsér Róbert legnagyobb ambíciójának azt gondolja, hogy a nyilvánosságot a saját képére tudja formálni.

A műsorvezető ugyanakkor hozzátette, nem hajlandó a népszerű trendek miatt változtatni a saját elképzelésein és beállni a sorba, inkább azt várja, hogy az általa megálmodott formátumok és gondolatok lesznek trendteremtők.

Puzsér Róbert arról is beszélt, hogy korábban volt ambíciója arra, hogy megreformálja az emberek politikához való hozzáállását is, de azt látja, ennek a mai társadalomban nincs reális esélye, mivel az emberek többsége elégedett azzal, amit a mostani rendszertől kap. Hozzátette, nem tervezi, hogy újra beszáll a politikai harcba, ahogy azt 2019-ben tette, inkább egy kulturális mozgalom megszervezésében látja a jövőt. 

A Konkrétan korábbi adásait ide kattintva tekinthetik meg.

(Borítókép: Puzsér Róbert. Fotó: Fekete Tímea / Index)

Rovatok