Index Vakbarát Hírportál

Karsai Dániel vitára hívta Kósa Lajost

2023. december 1., péntek 20:57

Csütörtökön a Momentum meghívására részt vett a parlament ülésén Karsai Dániel. Több ellenzéki politikus is kiállt ügye mellett, akiknek ezt meg is köszönte közösségi oldalán, egyúttal beszélgetésre invitálta Kósa Lajost, aki ígértet tett, hogy eleget fog tenni a kérésnek.

Pénteki Facebook-bejegyzésében Karsai Dániel az e heti parlamenti élményét idézte fel, melynek fő témája az eutanázia kérdése volt. Karsai felszólalását olyan ellenzéki politikusok támogatták mint Kunhalmi Ágnes, Szabó Rebeka és Bedő Dávid. 

A jogász bejegyzésében úgy fogalmazott,

Szabó Rebekának külön köszönöm, hogy parlamenti vitanapot kezdeményezett a témában. Bedő Dávidnak pedig azt, hogy határozati javaslatot terjeszt elő az élet végi döntések újraszabályozására.

Elmondása szerint a felszólalást követően még a Parlamentben maradt annak reményében, hogy kormánypárti politikusokkal is lesz lehetősége beszélgetni. Kósa Lajos volt az egyetlen, aki, sietsége ellenére, megígérte Karsainak, hogy szót vált vele a témában. Karsai posztjában nyílt levelet fogalmazott meg a képviselőnek:

Tisztelt képviselő úr,

Nagyon örülök, hogy tegnap, ha csak pár szó erejéig is, beszélgettünk a parlamentben. Minthogy önnek egy másik találkozója volt, hosszabban nem tudtuk megvitatni az élet végi döntések témáját. Még nagyobb örömömre ön megígérte, hogy erre a beszélgetésre a későbbiekben sort kerítünk. Állok rendelkezésére, az időpont tekintetében maximálisan megpróbálok önhöz igazodni.

Csak annyit kérek, hogy budapesti akadálymentesített helyszínen találkozzunk és a beszélgetés nyilvános legyen. Biztosíthatom, hogy célom ezúttal is értelmes párbeszéd lefolytatása, és még véletlenül sem sárdobálás.

Várom mielőbbi szíves visszajelzését.

 Hozzátette, a levelet a képviselő hivatalos parlamenti e-mail-címére küldte, és még várja a választ. 

Rovatok