Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan megszólal Orbán Viktor

2023. december 1., péntek 06:39

Péntek reggel fél nyolctól a Kossuth rádió vendége lesz Orbán Viktor. A miniszterelnök többek között Ukrajna uniós csatlakozásáról, a szuverenitásvédelmi törvényről, valamint gazdasági kérdésekről fog beszélni a közrádió reggeli műsorában.

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb november 10-én adott interjút a közszolgálati rádióban. A műsorban akkor a migrációt, a magyar gazdaság helyzetét, valamint a háború kérdését is érintették.

A kormányfő korábban arról is beszélt, hogy Magyarország nem akar „mini Gázákat” Budapest kerületeiben, és szerinte nem fogadták el Brüsszelben azt a tolerenciaajánlatot, amit Magyarország tett.

A miniszterelnök a jövő évben esedékes EP-választásokkal kapcsolatban elmondta, hogy a voksolás célja az lesz, hogy Magyarország engedi-e magára erőltetni a másik oldal álláspontját a migrációban.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter november 30-án jelentette be a Kormányinfón, hogy a kormány meghosszabbítja a kamatstopot, és továbbra is várja az uniós pénzeket. Emellett Ukrajna uniós, valamint Svédország NATO-csatlakozására is kitért.

Gulyás Gergely a parlament által tárgyalt szuverenitásvédelmi törvénnyel kapcsolatban kijelentette: „Ha valaki külföldi érdekeket szolgál ki, akkor utána nem fog támogatni egy olyan hivatalt, ami a magyar közélet tisztaságát szolgálja, ez a Szuverenitásvédelmi Hivatal.

Rovatok