Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor bejelentést tett a nyugdíjakról

2023. december 1., péntek 17:25

A miniszterelnök szerint a kormánynak sikerült megvédenie a nyugdíjak értékét, és bejelentette, hogy januárban 6 százalékos nyugdíjemelés várható.

„Vállaltuk, a nyugdíjak értékét jövőre is megvédjük. Januárban meglesz a 6 százalékos nyugdíjemelés, februárban ki tudjuk fizetni a 13. havi nyugdíjat is” – közölte a miniszterelnök a kormány közösségi oldalán.

A kormány korábbi posztjaiban ma arról is írnak, hogy az Orbán-kormány kibővítette az otthonteremtés rendszerét, és a 40 év alattiak között a saját otthonnal rendelkezők aránya 75 százalékos. 

Helytelen az ukrajnai háborút egyenesen az uniós költségvetési forrásokból támogatni. A nemzeti konzultációban erről is megkérdezzük a magyarokat. A háború támogatása szétverte az uniós költségvetést, elfogyott a pénz. Ha Ukrajnának pénzt akarnak adni, az történjen egy külön alapból

– írják.

A miniszterelnök szerint Ukrajna uniós tagsága ma nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel. A kormányfő álláspontja, hogy ne tűzzük napirendre az Ukrajna uniós csatlakozásáról szóló tárgyalásokat.

Rovatok