Index Vakbarát Hírportál

Letereli a rendőrség a főúton várakozó kamionokat a záhonyi határátkelőnél

2023. december 1., péntek 13:30

A Rendőrség a közúti közlekedés biztonságára veszélyt jelentő helyzet megszüntetése érdekében letereli a főúton várakozó kamionokat. A záhonyi közúti határátkelőhelyre tartó tehergépjárműveket érint forgalmirend-változás a 4-es számú főúton Kisvárdánál.

Az elmúlt napokban a záhonyi határátkelőhelyen extrém mértékben megnövekedett kilépő irányú tranzitforgalom miatt a határátkelőhelytől több kilométer hosszú sorban a 4-es számú főúton várakoznak az Ukrajnába kilépni szándékozó kamionok – közölte a rendőrség.

Annak ellenére, hogy a rendőrség a közúti határátkelőhelyet teljes kapacitással üzemelteti, a várakozási idő több óra is lehet a teherforgalomban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közúti közlekedés biztonságára veszélyt jelentő helyzet megszüntetése érdekében a főúton várakozó tehergépjárműveket 2023. november 30-ától Kisvárdánál a 4-es számú főútról a 4145-ös útra tereli.

A kamionok a főútra rendőri irányítás mellett, szakaszosan Tiszabezdédnél térhetnek vissza.

Arra kérik a tehergépjárművek vezetőit, hogy fokozott figyelemmel, a rendőrök jelzéseinek, utasításainak megfelelően közlekedjenek. Az egyéb gépjárművel közlekedőket is fokozott óvatosságra intjük – áll a közleményben.

Rovatok