Index Vakbarát Hírportál

Cammogva, de érkezik a tél Magyarországra, sok figyelmeztetéssel

2023. december 2., szombat 06:14

A csapadék valamennyi formája megmutatja magát szombaton. A nyugatról érkező hidegfront pedig kellemetlen tüneteket is okozhat az erre érzékenyeknél. A borús és hűvös idő nem sok komfortérzetet ígér az első téli hónap második napján.

Csapadékos szombat elé nézünk, nyugaton a hidegfront hatására havazásra, az ország egyéb területein esőre, ónos esőre számíthatunk. Az északnyugati szél is felerősödhet, a nyugati országrészben egyenesen viharossá is fordulhat, így ezen a területen hófúvás is kialakulhat.

A hőmérséklet hűvös, de enyhe lesz hajnalban és napközben is.

A napindító hőmérséklet –1 és +11 Celsius−fok között alakulhat, míg a napközbeni maximumok 0 és 18 fok magasságába is elérhetnek, így érdemes felkészülni a magas hőingás okozta kellemetlen tünetekre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több figyelmeztetést is kiadott, széllökés miatt Győr-Moson-Sopron és Veszprém vármegyére, ónos eső miatt Komárom-Esztergom és Veszprém vármegyére, tartós, sűrű köd miatt az alábbi vármegyékre:

Zivatar miatt pedig az alábbi vármegyékben van érvényben figyelmeztetés:

Nyugat felől támad a hidegfront

Szombat hajnalban nyugati irányból hidegfront éri el Magyarországot, ami az erre érzékenyek életét kissé megkeserítheti.

Fejfájásra, görcsös panaszokra és kopásos eredetű ízületi panaszokra is készülhetnek a frontérzékenyek. A szeles idő csak fokozhatja a fejfájás esélyét, így aki hajlamosabb erre, annál mindenképpen legyen fájdalomcsillapító.

A hő- és komfortérzetünk sem lesz az igazi szombaton, a magas hőingás miatt pedig érdemes rétegesebben felöltözni − írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok