Index Vakbarát Hírportál

Akkora hó esett külföldön, hogy késnek a Magyarországon közlekedő nemzetközi vonatok

2023. december 2., szombat 21:13

Budapest és Bécs között biztosított a nemzetközi vonatok közlekedése, azonban jelentős késések, kimaradó vagy nem a megszokott szerelvénnyel közlekedő járatok előfordulhatnak – írta egy szombati közleményben a MÁV.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint intenzív ausztriai és németországi, München környéki havazás nehezíti, lassítja a közlekedést több vasútvonalon is, ezért jelentős fennakadások, késések tapasztalhatók a távolsági és regionális vonatforgalomban – közölte a MÁV.

Mindez érinti

a München, Salzburg, illetve Zürich felől Magyarországra érkező és Hegyeshalmon, Győrön át Budapestre közlekedő nemzetközi vonatokat is (Railjet, EuroCity, EuroNight),

továbbá a Budapest felől Ausztria felé ugyanezen irányokba közlekedő nemzetközi járatokat is.

Az ÖBB azt javasolja az utazóknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák későbbre az utazásukat, a német vasút (DB) pedig a München környéki utazások elhalasztását kéri.

A közleményben arra is kitértek: a MÁV-START Keleti pályaudvaron lévő Ügyfélcentruma segít mindazoknak a budapesti szálláskeresésben, akik nem tudnak elutazni Ausztriába a jelenlegi időjárási helyzet miatt. A következő változások állnak be a forgalmi rendben:

A svájci vasúttársaság (SBB) tájékoztatása szerint az ausztriai vihar miatt a Zürich–Budapest-Keleti pályaudvar közötti 467-es Wiener Walzer EN járat és a 465-ös vonat Zürichből nem közlekedik december 3-án. A 465-ös és 467-es vonatokra szállodai vonatot szerveznek, hogy az utasok azokon éjszakázhassanak, mert a szállodák is telítettek.

A MÁV által említett müncheni havazásról egyébként a közösségi médiában is terjednek videók: egy felvétel szerint még a reptérre közlekedést is befolyásolhatta az időjárás.

(Borítókép: A müncheni pályaudvar 2023. december 2-án. Fotó: Sven Hoppe / picture alliance / Getty Images Hungary)

Rovatok