Index Vakbarát Hírportál

Hónapok óta nincs gáz egy óbudai társasházban, milliókba kerül a vezeték helyrehozása

2023. december 2., szombat 13:01

Egy óbudai társasházban két hónapja nincs gáz. Ugyan már hetekkel ezelőtt visszakötötték a fő gázvezetéket, de a ház nyomáspróbájakor a szakemberek úgy látták, hogy szivárgás van. A közös képviselő szerint nem szokatlan a helyzet.

Két hónapja nincs gáz az óbudai Kabar utcai tízemeletes társasházban, mert a fővezeték cseréje után szivárgást észleltek a szakemberek – írja a Blikk.

A ház kapujánál lévő gödör alján látszik a két vastag cső, de a két vég egymástól fél méterre van. Ugyan csak össze kellene illeszteni a kettőt, de erre két hónapja nem került sor.

Bejelentették, hogy 50 éves a fő gázvezeték, azt cserélni kell. Távfűtés van, a hideg nem probléma. Nekünk volt egy kemping palackos gázfőzőnk, még romantikusnak is tűnt egy hétig vagy kettőig azt használni a lakásban. De könyörgöm, itt a december, és még csak most kezdődik az egész épület csővezetékének az ellenőrzése. Hát kinek van ehhez türelme?

– panaszolta az egyik ott lakó asszony.

Egyik szomszédja a lapnak elmesélte, hogy borzasztó a helyzet, és senki sem tájékoztatja őket, csupán annyit tudnak, hogy hetekkel ezelőtt visszakötötték a fő gázvezetéket, de a ház nyomáspróbájakor a szakemberek úgy látták, hogy szivárgás van.

Új gázszerelő vállalkozást kellett választanunk magunknak. Három árajánlatot tettek elénk, egy ötmillió körülit fogadtunk el

– mondta egy másik lakó a Blikknek.

A közös képviselő szerint nem szokatlan a régebbi építésű társasházaknál, hogy a fővezeték elöregszik, és azt ki kell cserélni. Azt reméli, hogy karácsonyra már rendeződik a helyzet.

Rovatok