Index Vakbarát Hírportál

Árhullám vonul végig a Tiszán

2023. december 4., hétfő 19:44

A Tisza vízgyűjtőjén jelentős mennyiségű esőt hoztak a mediterrán ciklonok, ezért nagyobb árhullám vonul le a folyón. A felső szakaszon helyenként a III. fokú árvízvédelmi készültségi szintet is megközelíti a vízállás.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy három nap alatt egyhavi csapadék hullott le Kárpátalján, ezért újabb árhullámokra lehet számítani.

Az elmúlt napok időjárása kiadós csapadékot hozott Magyarország keleti részébe, ezért a térségben több helyen belvíz- és árvízvédelmi készültség van érvényben

– nyilatkozta az Indexnek Siklós Gabriella.

A Tisza vízgyűjtőjén is jelentős mennyiségű esőt hoztak a mediterrán ciklonok, ezért nagyobb árhullám vonul le a folyón – írja az Időkép.

Tiszabecsnél már tetőzött a Tisza, ott a vízállás elérte a II. fokú árvízvédelmi készültségi szintet, kedden pedig Vásárosnaménynél tetőzhet, ott közel lehet a III. fokú árvízvédelmi készültségi szinthez is.

A vízállás a Tisza felső szakaszán sokfelé megközelítheti majd a II. fokú árvízvédelmi készültségi szintet.

Árhullámok haladnak végig többek között a Berettyón, a Krasznán, a Szamoson, a Túron, a Bodrogon, a Bódván és a Sajón is.

Rovatok