Index Vakbarát Hírportál

Zebrán ütött el egy gyalogost, métereket repült az áldozat

2023. december 4., hétfő 09:08

Segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki nem nyújtott segítséget az elütött gyalogosnak.

A vádirat szerint az elkövető 2022. február 4-én, este vezette a személygépkocsit Esztergomban, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érkezett. Mindeközben a zebrához ért a kiskorú sértett, aki a járdáról, körültekintés nélkül, a személygépkocsi haladási sebességéhez tartozó intenzív lassító féktávolság határán az úttestre lépett.

A történtekről készült videófelvételt az ügyészség Facebook-oldalán lehet megtekinteni. A sofőr vészfékezett, azonban 21-23 km/óra közötti sebességgel, a személygépkocsi jobb oldali részével a sértettet elütötte, aki a motorháztetőre esett, majd az úttestre zuhant.

A sofőr észlelte az ütközést, azonban anélkül, hogy meggyőződött volna arról, miszerint a balesetben a kiskorú megsérült-e, illetve az életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, mindössze kilenc másodperc helyszínen tartózkodást követően elhajtott.  

A gyalogos a balesetben nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.  

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a sofőrrel szemben tárgyalás mellőzésével meghozott jogerős büntetővégzésben 300.000 forint pénzbüntetést szabott ki.

Rovatok